Ένταση και χημικά στο ΑΠΘ: Η στιγμή που οι φοιτητές διώχνουν τα ΜΑΤ (Βίντεο)

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό»

Σε νέες περιπέτειες ενεπλάκη η αστυνομία στο ΑΠΘ, μόλις μερικές εβδομάδες από την πλήρη αποχώρησή της περιμετρικά του πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, φοιτητές και πολιτικές-κινηματικές συλλογικότητες κατέλαβαν το Κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου.

Δείτε: ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ (Βίντεο & φωτο)

Μετά από μερικές ώρες τα ΜΑΤ, μπήκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκειμένου να εκκενώσουν την Πρυτανεία. Οι φοιτητές παρέμειναν έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν από τις καταλήψεις των σχολών και κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι για να υπερασπιστούν το άσυλο και να απομακρυνθεί η αστυνομία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε η σελίδα Μένουμε Ενεργοί, η αστυνομία αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει και να αποχωρήσει υπό τους ήχους των συνθημάτων που φώναζαν οι φοιτητές όπως το «κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) εισήλθαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου, στο οποίο φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη από το μεσημέρι.

Η στιγμή της εισβολής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί